Hoe moet ik een rager gebruiken?

Er zijn verschillende interdentale reinigingsapparaten zoals flosdraad, tandenstokers of ragers. Een rager is het meest efficiënte hulpmiddel om uw tanden gezond te houden en tandvleesontstekingen en gaatjes te voorkomen. Welk product u nodig hebt, is afhankelijk van uw individuele behoeften en voorkeuren. Vraag uw tandarts of mondhygiënist om advies.

Maak er een dagelijkse routine van om tussen uw tanden te poetsen met een ragers. Het houdt je mond gezond en voorkomt tandvleesontstekingen en gaatjes. Ragers kunnen ook worden gebruikt voor het reinigen van implantaten en orthodontische apparatuur.
Maak ragers onderdeel van uw dagelijkse routine

Wist je dat een tandenborstel maar 60% van de tandoppervlakken kan bereiken? Tandplak bouwt zich op tussen uw tanden waar een tandenborstel niet reikt. Het is een goed idee om een ​​rager te gebruiken als onderdeel van uw dagelijkse reinigingsroutine om tandvleesontstekingen, gaatjes en slechte adem te voorkomen.

Een rager is een kleine borstel die speciaal is ontworpen om tussen uw tanden te reinigen, waar een gewone tandenborstel niet kan komen. Dagelijks gebruik van een rager, naast regelmatig tandenpoetsen, is een eenvoudige en efficiënte manier om uw tandvlees en tanden fris en gezond te houden.

Kies de juiste maat

Voor het beste resultaat is het belangrijk om een rager van de juiste maat te kiezen. Vaak hebt u meer dan één borstelgrootte nodig en kan uw tandarts of mondhygiënist u helpen de juiste borstelgrootte of -maten te selecteren.

Gebruik uw interdentale rager één keer per dag, bij voorkeur ’s avonds en voor de spiegel. Beweeg de borstel voorzichtig een paar keer heen en weer tussen de tanden.

Gebruik een rechte interdentale rager tussen de voortanden.

Steek de borstel voorzichtig tussen uw tanden. Forceer de borstel niet in een ruimte; werk het voorzichtig in of kies een kleinere maat. Beweeg de rager een paar keer over de volledige lengte heen en weer.

Interdentale ragers tussen de achterste tanden gebruiken

Als u een kleine interdentale rager (roze, oranje, rood of blauw) gebruikt, kunt u de zachte nek lichtjes buigen. Door met uw vinger te drukken kunt u gemakkelijker tussen de achterste tanden komen.
Als u een rager van groter formaat gebruikt, kan de toegang tussen de achterste tanden worden verbeterd als u de draad lichtjes buigt. De rager gaat langer mee als u de borstel niet rechtzet of in een andere hoek buigt.